Sykkelturer i Hedalen

-Av Målfrid og Olav Kristian Huseby-

En av fordelene med å bo i Hedalen, er alle de fine skogsbilveger og stier, som er godt egnet for turer til fots og med sykkel. Vi har brukt mange av veiene og stiene til trimturer i årenes løp, og vil gjerne dele noen av våre favorittløyper med dere på Hedalen.no. 

Turene tar utgangspunkt i Nerbyskrysset, og de har en varighet på en til tre timer.

Huskeregler:

 • Ta med noe å drikke.
   

 • Bruk sykkelhjelm på treningsturer.
   

 • Bruk lys, og husk det blir tidlig mørkt om høsten.
   

 • Ta hensyn til grunneiere. Lag ikke unødige spor, og husk å lukke grinder og le.
   

 • Aller viktigst; ta hensyn til dyr på beite!

Første turen er en av våre favoritter. Den er enkel å sykle, men kan være skikkelig seig om en trør hardt til.

Fra Nerbyskrysset sykler du Hedalsvegen nord til Muggedalsvegen. Ta til høgre mot Muggedalen.  (Pek på bilder for å få fram bildetekstene.)

Her går det oppover og framover.Etter ca 2 kilometer kommer du til en bratt bakke. I venstresvingen nesten på toppen, tar du inn til høgre.

Dette er vegen til Nordbystjern. Ned den bratte bakken kan du fint la det stå til, men pass opp for sau på beite. Vel nede er det fint med en pause ved tjernet.
 

Fin ramme på en sykkeltur
 
Stemningsbilde ved Nordbystjern

Du fortsetter forbi Veabrenna, som du ser på din venstre side, og opp noen tunge bakker til et ”x” kryss. Her svinger du skarpt til venstre ned mot Frosttjernmyrene.

Til venstre her  Matpause ved en av åsens mange gatekjøkken

Nede i bakken svinger du til høgre og fortsetter mot Øvrevegen. Fine, slake bakker gjør at du kan holde god fart, men kjettingbommen der du møter Øvrevegen kan komme brått på.  

Løypas høyeste punktVidere nedover har jeg møtt både elg, hest og ku, så hold høyresida og vik for taggete elgokser.

De siste bakkene ned mot ”vegen over åsen” kan være ei pine for noen, men for de som setter pris på en skikkelig tryning i vaskebretta ved Grønhaug, er det bare å stå på.

Uklar syklist, med skjelven fotografTuren rundt tar fra en til halvannen time. Tidsperspektiv: Ta utgangspunkt i Nerbyskrysset. Sykler du til Muggedalsvegen på 20 – 25 minutter, bruker du kortest anslått tid. Bruker du 25 – 30 minutter, vil du måtte regne med den lengste tida. 

God tur!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |