Konto nr. 6185 05 30490  For dårlige forhold
 

Torsdag 6. april: En befaring i dag viser at det er så lite snø at løypekjøring med maskin må avsluttes.


Løypebidrag

Det kommer stadig inn løypebidrag. Det er bra! Likevel vil vi minne dere på at det fortsatt «ikke snør spor».

Til dere som ikke har betalt årets løypebidrag, det er fortsatt muligheter til å betale bidrag til kto. 6185.05.30490 eller VIPPS 79630. Anbefalt bidrag er kr 1 000, men dere velger selv hva dere vil betale.

For øvrig er vi også i år så heldige at vi får støtte til løypekjøring fra Sparebanktiftelsen Hallingdal. Vi er tildelt kr 22 000.
Vi retter en stor takk til Sparebankstiftelsen!


Kartplakater

Nå kan du henge skiløypene på veggen! Løypekart som plakater kan kjøpes hos Joker Hedalen.


Løypekart 

Gladnyhet fra oss: Nye løypekart er klare! Kartene får du i butikkene i Hedalen.

Produksjonskostnadene er langt på vei dekket av våre kart-sponsorer, og vi velger å gi dem ut gratis, det letter administrasjonen. Ikke desto mindre har kartene en verdi på ca kr 50,-. Bruk gjerne betalingsinformasjonen du finner bak på kartet for å gi ditt bidrag.

Hvis du ønsker kartet tilsendt, kan vi ordne det. Du kan bestille med VIPPS. Send (minst) kr 65 med beskjed om leveringsadresse til 79630. Eller betal tilsvarende beløp til kto. 6185.05.30490. Mrk. innbetalingen med "løypekart". (Ingen utsending før etter nyttår.)

Vi produserer også kart egnet til hytteveggen, mer om det senere.


 

På ski i jula?

 

Vi ønsker oss definitivt mer snø,  men det er alle grunn til å ta seg en tur ut i jula. 

 

Alle løypene våre, med unntak av Slafjell, har blitt kjørt opp i løpet av ukene før jul men det har vært mye mildvær i ettertid.  I fjellet er det svært lite snø igjen, men i myrområdene er det til dels veldig fint.

 

Velg gjerne litt solide og kanskje ikke de nyeste skia og nyt at landskapet er hvitt!  Sparkstøtting er et godt alternativ, likeledes godt fottøy med eller uten brodder.

 

Vi i løypelaget ønsker alle våre brukere en riktig god jul!

 

 


 


 

Løypebidrag

Vi håper at mange også i år vil støtte opp om løypebidraget. Som for de andre løypelagene i Valdres, er anbefalt bidrag satt til kr 1 000 men du bestemmer selv hvor mye du vil betale. Løypebidrag kan innbetales til kto. 6185 05 30490.

Løypelaget trenger også nye medlemmer. Har du hytte i området eller
fast bruker av nettet vårt generelt, håper vi du tegner medlemskap.
Det gjøres ved innbetaling av kr 3 000,- til samme konto. Send oss en epost
med adresse og telefon, samt hyttas adresse. Vår e-post er loypelag@hedalen.
 


Litt om tankene bak løypekjøringen i Hedalsfjella

 

Vi regner at vi har ca. 12 mil med skiløyper i området vårt. Det meste kjøres med maskin, noe med scooter. Det tar minst 12 timer å preparere dette løypenettet, som regel mer.

Ideelt sett skulle løypemaskinen vært stasjonert midt blant hyttene på ett sted, med løypenettet rundt. Da kunne vi kjørt små og store runder avhengig av været. Men slik er det ikke. Vi favner flere hytteområder fra Muggedalen i nord til Fledda i sør, men maskinen står relativt sentralt plassert på Søbekkseter og deler løypenettet i «nord» og «sør». I tillegg har vi snøscootere stasjonert på Dekaren og Søbekkseter.

 


Daggamle maskinspor gir følelse av urørt natur ved Buvatnet.  Foto: Vigdis Thoengen

 

Når kjører vi?
Vår klare målsetting er å kjøre opp praktisk talt hele nettet foran hver helg, forutsatt rimelige værforhold. I praksis betyr at vi kjører opp den ene delen av nettet på fredag, og resten lørdag. Dersom løypekjørerne har anledning, tar de seg fri fra annen jobb fredag slik at de kommer tidlig i gang. Alternativt starter de opp fredag ettermiddag.

Selv om det er hyggelig å møte løypemaskinen, forsøker vi av sikkerhetshensyn å unngå at maskinen kjører mens det er folk i løypene. Kjøringen lørdag morgen starter derfor i grålysningen og avsluttes helst før 11. Skisporene står dessuten best dersom de får hvile noen timer før de tas i bruk.

Med unntak av vinter- og påskeferien kjører vi ikke nye spor på søndager. Vi er et relativt lite løypelag med begrensede ressurser og mannskap, og løypekjørerne skal også ha hvile. Like viktig er det at vi heller ikke rekker rundt i nettet vårt før skifolket har dratt hjem søndag ettermiddag.

 


Ferske maskinspor, satt for skøyting i Gudbjørghøgda 25.januar 2015. Foto: Therese Bae
 

Hvor kjører vi først?
Løypene i fjellet fyker fort igjen, i skogområdene på Teinvassåsen er det lunere. Derfor velger vi som regel å kjøre «nord» på fredag og «sør» på lørdag. Det betyr at det kan være fine skispor i «nord» allerede fredag formiddag, men også at de samme sporen kan fyke/snø litt igjen i løpet av natt til lørdag. Dersom vi har anledning (løypekjøring hos oss er dugnad) kan vi friske opp sporene igjen med scooter.

Det er selvfølgelig herlig å lange ut i nykjørte spor med striper etter løypematta på siden. Men også spor dekket av et tynt snølag har sin sjarm, og bør ikke by på store utfordringer. Under det tynne snølaget er sålen fast og solid, et helt annet utgangspunkt enn i løyper uten preparering.

 


Bjørn Skoglund har frisket opp det ene maskinsporet med scooter.  
Brennputtrunden 25. januar 2015.  


Hva slags spor setter vi?
De fleste steder kjører vi klassiske spor, med to spor i bredden. Men i Skålvassrunden og rundt Gudbjørghøgda setter vi bare ett spor, slik at det blir bedre plass til å skøyte. Husk at det likevel er vanlig høyreregel som gjelder.

Det er god plass i løypenettet vårt til alle stilarter og nivåer, og det er helt i orden å skøyte også i de klassiske traseene.

Imidlertid kan det være verdt å merke seg at løypene er veldig sårbare med en gang de er kjørt. Etter noen timer har de «satt seg» og tåler mye mer. Skal du derfor ut med pulk, hund eller skøyteski er det kanskje ikke nødvendig å ta mål av seg til å være først i løypa – ikke hver gang iallfall.

God tur, vi har et fantastisk terreng å boltre oss i!

Januar 2015
Line Wermundsen Mork
styreleder


Slik holder du deg oppdatert om løypene 

  • Hjemmesiden vår her oppdaterer vi jevnlig, gjerne foran hver helg for å fortelle om planene våre.

  • All kjøring med løypemaskinen (ikke scooterne) kan følges live på Skisporet.no,  last gjerne ned appen "Skisporet"

  • Facebook-siden vår oppdateres hyppig, tildels flere ganger om dagen. Vi oppfordrer alle Facebook-brukere til å følge oss der,  forøvrig kan siden leses i høyre marg her på hjemmesiden.

 

Vi er også på instagram,  del gjerne skigleden med oss der med #hedalenski


Medlemstegning
Vi trenger stadig nye medlemmer, medlemstegning kan meldes på e-post
loypelag@hedalen.no

Kr 3000,- pr. medlem innbetales ved tegningen til Hedalen Løypelag, 3528 HEDALEN.

Konto nr. 6185 05 30490. Husk å merke med tydelig eiers navn, adresse og svært gjerne e-postadresse.

Løypebidrag
Det årlige løypebidraget, som vi håper alle brukerne av løypene våre støtter opp om, kan innbetales til samme konto. Beløpet er i år foreslått til kr 1 000,- men alle bidrag mottas med takk.

Trasébeskrivelser

Fledda Gudbjørhøgda
Damtjern Muggedalsrunden
Slafjell Silkevassrunden
  Skålevassrunden
   
  Instagram

 

Sist oppdatert: 06.04.2017 20:39