Løypelaget informerer

Fredag 7.2.: Dessverre blir det ingen giro i Valdres-magasinet lørdag! Men det ER løyper, Harald og Rolf Gunnar har sørget for at hele løypenettet, inkl. Slafjell, nå er kjørt opp. Så får vi se hva "Ole" ødelegger. Men altså: Vil du unngå kladdeføre, dårlig glid, brukket skitupp og det som verre er: Finn fram mobilbank/nettbank/brettbank og sørg for god samvittighet! Nå, med en gang, før du smører ski. Kontonummer 6185 05 30490


Tid for løypebidrag

Alle våre kostnader til løypekjøring (diesel og en symbolsk godtgjørelse til kjørerne) dekkes av løypebidragene fra dere som bruker løypene. Det er så enkelt som at uten bidrag, ingen løyper.

Vi håper og tror derfor at alle som bruker løypene våre vil bidra. Anbefalt beløp er kr 1000,- men beløpet bestemmer dere selv.

Giroen sendes i år som tidligere ut som innstikk i Valdres-magasinet. Det kommer i alle postkasser lørdag 7.februar.
Da er det bare å gripe giroen, fylle ut med kontonummer 6185 05 30490 og beløp og sende av gårde årets løypebidrag, det går direkte til Hedalen Løypelag. Et tips: Hvorfor ikke legge det inn som fast, årlig trekk med en gang?

Vi håper også at alle faste brukere av løypenettet vårt (hytteeiere og bygdefolk) vil støtte oss som faste medlemmer, det vi tidligere kalte andelseiere. Medlemskapet koster kr 3000,-, en engangsinvestering som bidrar til lagets investeringskapital (kjøp av løypemaskin og snøscootere). Som takk får dere tilsendt medlemsbevis samt selvsagt navnet oppført på medlemslisten som ligger på hjemmesiden vår.

 


Litt om tankene bak løypekjøringen i Hedalsfjella

 

Vi regner at vi har ca. 12 mil med skiløyper i området vårt. Det meste kjøres med maskin, noe med scooter. Det tar minst 12 timer å preparere dette løypenettet, som regel mer.

Ideelt sett skulle løypemaskinen vært stasjonert midt blant hyttene på ett sted, med løypenettet rundt. Da kunne vi kjørt små og store runder avhengig av været. Men slik er det ikke. Vi favner flere hytteområder fra Muggedalen i nord til Fledda i sør, men maskinen står relativt sentralt plassert på Søbekkseter og deler løypenettet i «nord» og «sør». I tillegg har vi snøscootere stasjonert på Dekaren og Søbekkseter.

 


Daggamle maskinspor gir følelse av urørt natur ved Buvatnet.  Foto: Vigdis Thoengen

 

Når kjører vi?
Vår klare målsetting er å kjøre opp praktisk talt hele nettet foran hver helg, forutsatt rimelige værforhold. I praksis betyr at vi kjører opp den ene delen av nettet på fredag, og resten lørdag. Dersom løypekjørerne har anledning, tar de seg fri fra annen jobb fredag slik at de kommer tidlig i gang. Alternativt starter de opp fredag ettermiddag.

Selv om det er hyggelig å møte løypemaskinen, forsøker vi av sikkerhetshensyn å unngå at maskinen kjører mens det er folk i løypene. Kjøringen lørdag morgen starter derfor i grålysningen og avsluttes helst før 11. Skisporene står dessuten best dersom de får hvile noen timer før de tas i bruk.

Med unntak av vinter- og påskeferien kjører vi ikke nye spor på søndager. Vi er et relativt lite løypelag med begrensede ressurser og mannskap, og løypekjørerne skal også ha hvile. Like viktig er det at vi heller ikke rekker rundt i nettet vårt før skifolket har dratt hjem søndag ettermiddag.

 


Ferske maskinspor, satt for skøyting i Gudbjørghøgda 25.januar 2015. Foto: Therese Bae
 

Hvor kjører vi først?
Løypene i fjellet fyker fort igjen, i skogområdene på Teinvassåsen er det lunere. Derfor velger vi som regel å kjøre «nord» på fredag og «sør» på lørdag. Det betyr at det kan være fine skispor i «nord» allerede fredag formiddag, men også at de samme sporen kan fyke/snø litt igjen i løpet av natt til lørdag. Dersom vi har anledning (løypekjøring hos oss er dugnad) kan vi friske opp sporene igjen med scooter.

Det er selvfølgelig herlig å lange ut i nykjørte spor med striper etter løypematta på siden. Men også spor dekket av et tynt snølag har sin sjarm, og bør ikke by på store utfordringer. Under det tynne snølaget er sålen fast og solid, et helt annet utgangspunkt enn i løyper uten preparering.

 


Bjørn Skoglund har frisket opp det ene maskinsporet med scooter.  
Brennputtrunden 25. januar 2015.  


Hva slags spor setter vi?
De fleste steder kjører vi klassiske spor, med to spor i bredden. Men i Skålvassrunden og rundt Gudbjørghøgda setter vi bare ett spor, slik at det blir bedre plass til å skøyte. Husk at det likevel er vanlig høyreregel som gjelder.

Det er god plass i løypenettet vårt til alle stilarter og nivåer, og det er helt i orden å skøyte også i de klassiske traseene.

Imidlertid kan det være verdt å merke seg at løypene er veldig sårbare med en gang de er kjørt. Etter noen timer har de «satt seg» og tåler mye mer. Skal du derfor ut med pulk, hund eller skøyteski er det kanskje ikke nødvendig å ta mål av seg til å være først i løypa – ikke hver gang iallfall.

God tur, vi har et fantastisk terreng å boltre oss i!

Januar 2015
Line Wermundsen Mork
styreleder


Slik holder du deg oppdatert om løypene 

  • Hjemmesiden vår her oppdaterer vi jevnlig, gjerne foran hver helg for å fortelle om planene våre.

  • All kjøring med løypemaskinen (ikke scooterne) kan følges live på Skisporet.no,  last gjerne ned appen "Skisporet"

  • Facebook-siden vår oppdateres hyppig, tildels flere ganger om dagen. Vi oppfordrer alle Facebook-brukere til å følge oss der,  forøvrig kan siden leses i høyre marg her på hjemmesiden.

 

Vi er også på instagram,  del gjerne skigleden med oss der med #hedalenski


Medlemstegning
Vi trenger stadig nye medlemmer, medlemstegning kan meldes på e-post
loypelag@hedalen.no

Kr 3000,- pr. medlem innbetales ved tegningen til Hedalen Løypelag, 3528 HEDALEN.

Konto nr. 6185 05 30490. Husk å merke med tydelig eiers navn, adresse og svært gjerne e-postadresse.

Løypebidrag
Det årlige løypebidraget, som vi håper alle brukerne av løypene våre støtter opp om, kan innbetales til samme konto. Beløpet er i år foreslått til kr 1 000,- men alle bidrag mottas med takk.

Trasébeskrivelser

Fledda Gudbjørhøgda
Damtjern Muggedalsrunden
Slafjell Silkevassrunden
  Skålevassrunden
   
  Instagram

 

Sist oppdatert: 06.02.2015 22:10