Sist oppdatert: 10.10.2017 20:21


Stor TAKK til Hedalen Røde Kors Hjelpekorps!

  RAGNHILD ERIKSEN

Det var den lørdagen i september det var fint vær. Jeg gikk tur langs elva, nedover fra Landsendsaga, sammen med sønn, svigerdatter og to barnebarn. En deilig dag!

Etter en rast med kaffe og saft skjedde det. Høyre foten min sto godt plassert nedi ei kløft i berget og fulgte ikke helt med da resten av meg var klar for å reise meg opp. Dermed låste kneet seg, min lunefulle menisk ga beskjed om at nå var det nok for ei stund, og beinet ble værende i en vinkel på 90 grader, og nektet å la seg trå på.

Jeg så for meg diverse scenarioer: kryping, hinking, eller å takke ja til min tapre sønn, som tilbød seg å bære mine drøye sytti kilo gjennom skogen langs elva. Alle ble raskt forkastet.

Løsningen viste seg å være Hedalen Taxi og Ola Johnny, som i sitt fravær fra bygda sendte beskjed til vakthavende Ole Andreas, som raskt fikk tak i hjelpekorpsets Frode, som i løpet av tyve minutter stilte med tidligere frue Mona, nåværende frue Marthe, samt datter Vilde,- pluss båre. Sammen med min fortsatt tapre sønn og slukørede mann, klarte de å frakte meg tilnærmet smertefritt hjem. FANTASTISK RETT OG SLETT.

En ekstra takk til Marthe og Mona som store deler av veien delte mitt tyngste parti mellom seg og dermed bar, rundt regnet, drøye 20 kilo hver, med en arm, på ulendt sti og glatte svaberg. Hva skulle jeg gjort uten hjelpekorpset og hva skulle hjelpekorpset gjort uten damene når herrene er lang inni skogen og jakter på alt annet enn ei gammel røy som har glemt hvordan det er å gå.
SÅ JEG SIER BARE ATTER EN GANG. TUSEN TAKK!

Hilsen Ragnhild; som nå husker hvordan det er å gå, og er evig takknemlig for det.