t



Publisert:  05.03.06

 

 

Klubb og duppe

Klubb og duppe er tradisjonsmat på sitt beste.  Denne retten finnes i mange "dialekter" rundt om i landet.  Vi anbefaler leserne å prøve hedalsvarianten.  Her kan vi love dere et mektig måltid med påfølgende behov for middagslur!

3 kg renska potet, gjenne Kerrs Pink. Rasp ell mal på kvenn.
800 g grynmjøl (byggmjøl). Skjåk-mjøl e bra.
200 g kveitemjøl
1 ss salt
------------------
Bland alt gøtt samen
-----------------
Bruk ein stor kjel, vid og låg. Kok opp ca 5 liter vatn og 3 ss salt.
----------------
Skjær spikjiskinke og steikeflesk i terninger. Nokko te å legge inni klubben, resten te å steike i panna og eta attåt.
----------------
Fyll ein bolle med kalt vatn te å duppe finga i
---------------
Form ein neva klubberøre i handa, klem og legg flesk inni, klem att og legg i kokanes vatn med ei tresleiv.
Kokes i 1 ½ - 2 timer.
Kårotskælker kokes med den siste ¾ timen.

Duppe

Kan lagas tå mysua frå desserosten (sjå her. )
Mysua kokes inn te prim. Det tek ca. 2 timer.
Ha i 1ss gøtt smør, 1 dl fløyte og 3 ss farin. Og litt sukkerbroning viss du vil ha mørkere farge.

Har du itte mysu, lagar du duppa tå 1 ½ del vatn og prim/bronost, gjenne ein resteskælk, ell 10-12 skiver.
Dei andre ingrediensa som åvafør.
Synes du det tek før lang tid å koke inn te passe tjukk saus, kan du laga møljamning tå 1 ss kveitemjøl og elite kalt vatn.

Te klubb drikk vi mjølk.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |