t



Publisert:  26.02.06

 

 

Bondeomelett og semuljepudding

Spikjiskinke i terninger steikes i panna. Legg te sides.
Kok potet / kanteføll (2 te manns) og skjær i skiver . Her e det fint å bruke rester i frå meddagen i går! Steik poteten gyllen i panna og legg skinka tebarsatt.

Tøm på ei blanding tå egg, vatn og fløyte, som e vispa lett i samen. Bruk 1 egg, 1ss fløyte og 1 ss vatn te hår person.
Graslauk /purre kan tesettas.
Læ stivne på middels varm plate.

Kan serveres med makaroni.
Ana forslag: raspa gurot

Som vanle drikk vi vatn te hønndags!

Semuljepudding

1 liter mjølk
1 stor kopp semuljegryn
1 liten kopp sukker
Kok i 20. min.
1 egg (visp med gaffel og bland gradvis i puddingen), kok opp att.
Mandeldråpår etter smak.

Raud saus

Bland ½ l vatn og 3 dl. saft . Kok opp.
Rør 1 ss potetmjøl ut i litt kaldt vatn og ha i.
Rør førsiktig, ellers bli sausen seig!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |