t



Publisert:  24.02.06

 

 

Tradisjonsmat fra Hedalen

Matspalta vår ser ut til å vekke interesse.  I dag kan vi by på oppskrifter på kjøttpudding med kålstuing.  Til dessert foreslår vi dessertost.  Og her følger oppskriftene på hedalsdialekt.

DAGENS MEDDAG

  • 1 kg kjøttfarse / medisterfarse

  • 1 purre småhakkes og blandes i

  • 4- 5 ss fløyte

  • Ev. meir krydder

Ha i smørt førm og steik ved 200 grader i ¾ time. 

Server med BRON SAUS 

Den kan lagas slik:

Bron like deler smør og mjøl. Spe med kraft (du har jenne ein rest sea du kokte kraftbein)

Potetvatn kan og brukes. 

KÅLSTUING 

Skjær opp huggukål og førvell i stålkjel.  Førvelling e viktig før å unngå ellsot.

I ein allminiumskjel rører du 2 ss mjøl ut i 2 ½ dl fløytemjølk.Ha i kål’n. Smak te med salt og gøtt med muskat. 

Serveres med KOKT POTET. 

VATN te drikke.
……..
 

Te desser kan du laga DESSEROST,  men denna mjølka kan du itte kjøpe på butikken! Ho må vara upasteurisert. 

  • 2 l nysilt mjølk vermes te 37 grader (fingervarm)

  • Ha i 1 stor ts østeløpe (kjøpes på apotek)

  • Le stå i ca. 20 min.

  • Rør, og samle osten.

Tøm over i f.eks eit dørslag te mysua ha rønne tå. Server med kanel og sukker og god fløytemjølk.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |