tPublisert:  14.09.03

 

 

Sykkelturer i Hedalen II

-Av Olav Kristian Huseby-

På vei ned til LokaletDenne turen tar også utgangspunkt i Nerbys krysset, og den har en varighet på ca. en time.
Dette er skikkelig kosetur. Den passer for hele familien og kan stort sett sykles på lite trafikkert veg.

Vi sykler ned ved Lokalet og tar gamlevegen mot skolen. Den går forbi Lia, Hanserud og Gjermundsplassen. Vegen er ganske slett og fin fram til du ender i ei grind ved Bjørke. Du sykler over toppen av gardsplassen, og krysser et le på andre sida.
 

Bjørke Slitne fotballjenter

Rett etter Bjørke møter du vegen i fra Bronbakklia. Der kan du velge om du vil ta den opp til venstre, eller du kan fortsette rett fram over to le, forbi lavoen til skolen, og opp til idrettsplassen. Begge veger vil føre deg opp til Hedalesheimen og skolen. Velger du Bronbakklia, kan du ta en befaring på områdets ledige tomter. Velger du idrettsplassen kan du være heldig å få med deg en fotballkamp eller to.

Du fortsetter sørover Riksvegen, og tar ned mot Vestsida ved Hallom. Her er det fin veg og triller du på uten å bremse, når du nesten til innkjøringa til Nohre (Også kalt nordre Kulterud). Kommer du ikke fult så langt, kan du kikke på informasjonstavla til Kongevegen.

 Innformasjonstavla til Kongevegen.Svinger du inn til Nohre, kommer du på en meget slett og fin skogsbilveg, som går 2 - 3 kilometer innover langs Engene. Vil en ikke se den helt til endes, så går det en veg ned til Engevegen etter ca 1,5 km. Denne vegen er noe ujevn og en kjettingbom er nokså ubeleilig plassert i krysset ved Engevegen.

Her svinger vi ned mot Engevegen.Du tar til venstre, nordover Engene, og har her fin utsikt til bygda ovafor. Dette er vanligvis en lite trafikkert veg, men sikten er dårlig. Andre som kommer i mot er like oppslukt i naturen som deg, så hold høyre sida. Etter å ha passert Enga svinger du til høyre over brua og siste innspurten opp til Lokalet er gjort i en fei.

Mørk syklist.Husk der er nå enda mørkere enn sist, og for å illustrere virkningen av sykkellys kan se bildet under.

Det er ikke mye av ekvipasjen vi ville se, om en ikke så lyset foran og bak. Tenk på det neste gang du skal ut å sykle i skumringen.

God Tur


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |